Viva Connections Dashboard

Viva Connections, som är en Teams-app för ditt intranät, släpptes tidigare under våren. Nu håller Microsoft som bäst på att förbereda nästa steg, vilket är att appen även skall finnas tillgänglig i Teams för mobilen.

Viva Connections Dashboard.jpg

Här kommer upplevelsen bli lite annorlunda där man använder sig av tre tabbar:

Resources – Den globala navigeringen där dina senaste öppnade webbplatser visas.

News – Ett flöde av nyheter och Yammer-poster (i fall man använder sig av detta) och man kan även som redaktör fästa viktiga poster högst upp.

Dashboard – Det här är den största förändringen då en helt ny funktionalitet introduceras, en dashboard fylld av olika adaptiva kort. Dashboarden styrs centralt och man kommer precis som med webbdelar ha ett antal färdiga kort att lägga till:

  • Visa hur många uppgifter man har blivit tilldelad
  • Länka till SharePoint-sida
  • Länka till dokument eller extern webbsida
  • Öppna Teams-app

Men man kan givetvis utveckla egna kort som kan vara mer eller mindre smarta. Exempel på kort som man skulle kunna utveckla är:

  • Visa återstående semesterdagar från HR-system
  • Incheckning på arbetsplats
  • Dagens lunchmeny

Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna men det är ett utmärkt sätt att ge era mobila användare ett snyggt och smart gränssnitt direkt i Teams-appen.

Alla kort i dashboarden kommer att kunna målgruppsstyras och man kommer även att kunna visa den direkt på startsidan för intranätet i webbläsaren genom en ny dashboard-webbdel. Viva Connections för Teamsappen i mobilen kommer att rullas ut under sommaren.

Viva Connections Dashboard-2.png

Vill du veta mer?

Vi på Fellowmind har över 20 års erfarenhet av att implementera digitala lösningar inom Modern Work, såsom SharePoint och Microsoft 365 för företag i tillväxt. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig välja rätt är du varmt välkommen att höra av dig till Julia!