Rapport om digitala trender och internet Postat den 20 oktober, 2017 Blogg

Internetstiftelsen i Sverige, IIS, släpper nu sin årliga rapport som kartlägger internetanvändningens utveckling och förändring hos den svenska befolkningen. Rapporten grundar sig på en undersökning som utförts årligen sedan 2000.

I rapporten kan man läsa att svenskarna är ett allt mer digitaliserat folk. I undersökningsgruppen med 16–25-åringar slår man i taket med 100-procentig användning av smart mobiltelefon, musik via internet, film på nätet och användning av chatt-tjänster. Och i den äldsta gruppen, 76 år och äldre, är över hälften internetanvändare.

Den överlägset mest använda kommunikationskanalen, bland alla användare, är fortfarande e-post. Men andra tjänster utmanar och direktmeddelanden ökar kraftigt. Nära varannan person skickar direktmeddelanden varje dag.

Fyra av fem användare nyttjar sociala medier, och Facebook är störst med 74% där över hälften är där dagligen. Instagram ökar mest i användande och varannan svensk använder tjänsten. En tredjedel av svenskarna använder Snapchat och en fjärdedel använder Twitter. Man konstaterar också i rapporten att praktiskt taget alla under 25 använder YouTube, varav en stor majoritet gör det dagligen.

Det är väldigt tydligt att sociala medier och digitala kanaler används flitigt och frekvent, och att det är där vi konsumerar och samlar in information. Vi gör det också oavsett var vi befinner oss, och med olika typer av enheter. Framför allt blir det vanligare och vanligare med mobila enheter. Det är innehållet i dessa digitala kanaler som påverkar våra val och beslut, både privat och i arbetslivet. Därför är följande fråga högst relevant:

Hur använder du och din arbetsplats sociala och digitala verktyg?

Att ha en strategi och plan för hur man ska arbeta, och med vilka verktyg, är avgörande för att lyckas. Att sedan säkerställa användandet och löpande förbättring är minst lika viktigt för att få goda resultat. På DQC har vi kompetensen och resurserna för att hjälpa er på den digitala resan. Utifrån era behov och verksamhetsutmaningar skapar vi en anpassad plan och stöttar er i implementationen för att maximera nyttan.

Med hjälp av smarta lösningar i SharePoint, det stora utbudet i Office 365 och flertalet andra stödverktyg som optimerar effekten kan ni få en digital arbetsplats som passar dagens verklighet, och dagens användare.

Kontakta oss i dag så berättar vi gärna mer, och visar vilka möjligheter som erbjuds!

Hela rapporten från IIS finns att ta del av på www.soi2017.se.


Dela gärna detta inlägg: