O365 & SharePoint Göteborg Postat den 11 april, 2017 Blogg

IMG_4996

Anmälningslistan var fulltecknad, stolar framställda i prydliga rader, giveaways uppackade, ölkylen välfylld, food trucken stekte burgare och presentatörerna var redo. Äntligen slog klockan 17.00 och deltagarna började att leta sig in i lokalen.

Efter inledande mingel hälsade Daniel Pettersson och Patrik Björklund, organisatörer för ”Office 365 och SharePoint Göteborg”, samtliga välkomna till träffen som vi på DQC anordnade denna gång.

På agendan mixades ämnen och presentationer (klicka på rubrikerna för presentationsmaterial) där talarna bjöd på följande ämnen:

  • DQC Utvecklingsmiljöer i Azure (Niclas Carlsson, DQC)
    Hur kan man flytta från att jobba med lokala utvecklingsmiljöer till att börja använda virtuella maskiner i Azure? Vi tittar på en lösning som DQC har infört där vi använder ARM templates, Azure automation samt Nintex för att automatisera provisioneringen av nya miljöer samt ge utvecklarna ett smidigt sätt att stänga av och slå på sina miljöer.
  • DQC Azure Functions och Azure Webjobs SDK (Oliver Lopez & Johan Brännmar, DQC)
    Hur kan man lättast skapa webjobs i Azure som jobbar med köer, Azure SQL databas och SharePoint Online? Vi tittar på hur man kan uppdatera ett dokument och replikera detta på ett flertal webbplatssamlingar, genom att använda sig av Webhooks, Azure Functions och Azure Webjobs SDK.

Efter avslutade presentationer fortsatte nätverkandet under intagandet av hamburgare samt flertalet rundor Beer Pong.

Som värd för eventet vill DQC tacka organisatörer, deltagare, presentatörer, sponsorer (GP Batteries, Nintex, Beer Pong Kungen) och catering (Rollin’ Bistros) för en fantastisk träff, vi ser fram emot att ses snart igen!

Bilder från kvällen:


Dela gärna detta inlägg: