Nyheter och tips om Microsoft 365 Postat den 6 juli, 2020 Blogg

SharePoint

Summering av nyheter via e-post
Nyhetsfunktionen i SharePoint kompletteras nu med ett automatiserat e-postutskick till användare. Det summerar de nyheter som användaren ännu inte läst och skickas ut på veckobasis. Om man redan har tagit del av alla nyheter som publicerats så får man givetvis ingen e-post, och det finns möjlighet att avregistrera sig om man vill. Nyhetsbrevet förväntas att lanseras i mitten av augusti.

Målgruppsstyrd navigering
Att kunna målgruppsstyra innehåll i det moderna SharePoint-gränssnittet har varit en efterlängtad funktion. Sedan en tid tillbaka har man kunnat rikta nyheter och sidor till specifika grupper och nu kommer man även att kunna applicera målgruppsstyrning på navigeringen. Man kan styra noder i vänster-, topp- och hubb-navigering samt eventuella länkar i sidfoten.

Teams

49 samtidiga ansikten i Teams-möten
Tycker du att det är för lite att enbart kunna se upp till 9 deltagare samtidigt i Teams-möten? Då kommer du inte att bli besviken när Microsoft under sommaren utökar detta till 49 samtidiga ansikten. Man har även flyttat kontrollraden där du bland annat styr kamera, ljud och delning av bild till toppen av skärmen, så att den inte ligger i vägen för annat innehåll.

Break-out rooms
Till hösten kommer man att kunna starta ett möte för att sedan bryta upp det till småmöten med ett antal deltagare i varje. Det här är en viktig funktion för exempelvis skolor där man kan starta en Teams-lektion för att sedan dela upp den i små arbetsgrupper men givetvis går detta även utmärkt att applicera i många fall även för företag vid exempelvis utbildningar och workshops.

Uppgifter i Teams
Planner-appen i Teams kommer under sensommaren att byta namn och innehåll. Just nu visar den enbart innehåll från Planner men det kommer att kompletteras med dina personliga uppgifter från To-Do. På så sätt kommer du som användare ha en ingång och arbetsyta genom Teams till alla dina uppgifter. Appen kommer initalt att heta ”Tasks by Planner and To-Do” för att sedan enbart byta namn till ”Tasks”.

Vill du ha hjälp med Teams – testa vår Livechatt!

Digitaliseringscheckar

Tillväxtverket erbjuder så kallade digitaliseringscheckar som du kan använda i din verksamhet för att finansiera dina digitaliseringsprojekt. Det kan handla om projekt där ni exempelvis vill ha hjälp med:

  • Framtagning av en digital strategi
  • Identifiering av nya affärsmodeller
  • Digitalisering av företagets verksamhet och processer

Tillväxtverkets digitaliseringscheckar innebär i korthet att du kan anlita en extern leverantör för ett digitaliseringsprojekt och täcka 50% av investeringen upp till 200 000 kr.

Sista ansökningsdag är 30 september 2020. Vill du ha mer information kan du läsa mer på Tillväxtverkets hemsida, eller kontakta oss på DQC!

Även om årets sommar skiljer sig lite mot tidigare somrar (och då tänker vi inte bara på vädret) så hoppas vi att du får en fin sommar med möjlighet till vila och återhämtning. Och, vi vill tro att om vi bara ser till att ta hand om oss själva, våra nära och kära samt har en del tålamod och visar hänsyn till varandra i sommar, så blir den nog riktigt bra trots allt.

Trevlig sommar från oss på DQC!

 


Niclas Carlsson
Digital Workplace Lead på DQC


Dela gärna detta inlägg: