Nyheter från MS Ignite 2018 – Microsoft Teams för chatt, möten och events Postat den 9 oktober, 2018 Blogg


Använd Microsoft Teams för chatt, möten och events

Under Ignite 2018 presenterades en rad nyheter kring Microsoft Teams och här summerar vi några av de mest användbara och intressanta delarna.

Microsoft Teams har bara funnits på marknaden en relativt kort tid men har ändå fått stort genomslag vilket visas av att 329000 organisationer använder Teams idag. Det är inte bara hos mindre organisationer utan 87 av 100 Fortune 100-företag har implementerat produkten.

Möten i Teams

Teams har verkligen utvecklats för att bli ett kraftfullt verktyg för möten. Ett antal nya funktioner som kommit den senaste tiden och som nu är allmänt tillgängliga är:

Inspelning av möten

Kommer ni ihåg när man spelade in möten i Skype? Efter mötet fick man leta sig långt ner på filsystemet på sin dator och ta fram en mp4-fil som man sedan fick dela via mail eller ladda upp på någon streamingtjänst. Möten i Teams kan nu spelas in enkelt direkt från applikationen antingen i grupp eller direktmöten med dina kollegor. Videon sparas sedan direkt i Stream där du snabbt kan dela den med andra och applicera smarta funktioner som automatisk textning och ansiktsigenkänning.

Background blur

Jobbar du hemifrån ibland och vill dölja diskberget bakom din rygg för dina kollegor? Slå då på background blur som med hjälp av AI döljer din bakgrund.

Live events

Vill du nå en större publik utanför din organisation? Man kan nu kunna köra detta direkt i Teams med ett initialt tak på ca 10000 deltagare. Om och man använder Yammer så kan live eventet även visas där.

Mallar

Om ni som organisation bestämmer er för att börja använda Teams så märker ni efter ett tag att ni kanske hittar en typ av struktur som passar ert behov. Hittills har det funnit en funktion för att starta upp ett team baserat på en annat men man fick fortfarande göra en hel del manuella konfigurationer. Microsoft kommer nu att öppna upp möjligheten för att programmatiskt skapa nya Teams genom Microsoft Graph där vi kan förutbestämma vilka kanaler, appar och tabbar som det nya teamet skall få.

Teams för First Line Workers

På årets Ignite visade Microsoft att de kommer att satsa på Teams som verktyget för First Line Workers, det vill säga de medarbetare som inte har en fast arbetsplats eller dator. Ett första steg är att integrera Staffhub in i Teams. Staffhub har fram tills nu varit en separat produkt i Office 365 för schemahantering men nu kommer man alltså direkt från Teams att kunna se sitt schema och göra schemabyten med sina medarbetare. Det kommer även att finnas en startsida för Teams i där du kan se när ditt arbetspass startar, meddelanden från företaget och vilka som jobbar samma pass.

Säkerställ att känslig data inte exponeras i chatten

Har ni återhämtat er efter vårens GDPR-rush? Nåväl, nu är det dags att ta jobbet vidare och vad passar då inte bättre än att applicera DLP (Data loss prevention) policys på era teamchattar? Spåra direkt när användarna skriver in känslig information som exempelvis personnummer och blockera inläggen.

 


Niclas Carlsson
DQC SharePoint/O365 Architect

Bildkälla: Microsoft


Dela gärna detta inlägg: