Nyheter från MS Ignite 2018 – Enklare att skapa en modern digital arbetsplats Postat den 2 oktober, 2018 Blogg

Bygg din moderna digitala arbetsplats i SharePoint Online

Microsoft visade under Ignite 2018 ett antal nyheter som gör att vi snabbt och enkelt kan bygga ett modernt intranät i SharePoint Online. Här summerar vi några av de mest värdefulla tipsen och funktionerna som presenterades.

Organisationsnyheter

Funktionen för nyheter har fått ett stort genomslag det senaste året men nu får vi äntligen en möjlighet att peka ut en site som källa för organisationsnyheter. Den här typen av nyheter kommer att kunna markeras på ett speciellt sätt och även få företräde i SharePoint-appen.

Sidmallar

Vi har fram till nu kunnat skapa sidor från ett antal standardmallar men det kändes mer som exempel än för riktig användning. Nu kan man enkelt, direkt när man skapat en sida, välja att spara den som en mall för återanvändning. Lite oklart ännu dock om mallen bara kan återanvändas på samma site eller om man även kan ha globala mallar.

Centraliserade bildbibliotek

Vill ni ge er användare en uppsättning med bilder som de kan använda på sina sidor? Microsoft kommer tidigt 2019 att ge oss möjlighet att peka ut ett centralt styrt bildbiliotek som användarna kan plocka bilder ifrån, från samma dialogruta där man vanligtvis laddar upp nya bilder.

Målgruppsinriktat innehåll

Baserat på vem du är så kan nyheter, sidor eller webbdelar visas eller döljas genom målgruppsstyrning. Det här ger användarna en unik upplevelse även om de besöker samma site. Ett exempel kan vara att styra nyheter mot olika regioner, affärsområden eller avdelningar.

Individstyrda webbdelar

Ganska likt målgruppsstyrning men för den enskilde individen. Microsoft presenterade tre nya webbdelar som visar upp dina senast besökta siter, dina senaste dokument samt nyheter från siter som du följer. Med dessa webbdelar kan du enkelt få användarens upplevelse att kännas mer unik.

Megameny

Sedan ett tag tillbaka har vi kunnat bygga upp en meny för våra kommunikationssiter och även dela den mellan siter om man ansluter dem till samma hubb. Nu får vi även möjligheten att bygga en megameny. Klicka på en navigeringsnod och få en utfälld meny med subnoder.

Detta var en övergripande summering från inledningen av MS Ignite 2018 och några av nyheterna kring att skapa en modern digital arbetsplats i SharePoint Online. Håll utkik efter fler blogginlägg med nyheter som publiceras inom kort!

 


Niclas Carlsson
DQC SharePoint/O365 Architect


Dela gärna detta inlägg: