Nya möjligheter med PowerPoint i Teams Postat den 29 mars, 2021 Blogg

Microsoft lanserar på löpande band en rad uppdateringar och förbättringar när det kommer till presentationer i Teams. Jag kommer i detta blogginlägg förklara vad nya ”Presenter Mode” och ”PowerPoint Live” kan göra för att lyfta upplevelsen för både presentatörer och deltagare i Teamsmöten.

Gör din presentation mer levande med Presenter Mode

Saknar du att gå på seminarier eller delta i workshops där man får bättre kontakt med presentatören?
Då kan ”Presenter Mode” vara något för dig.

Behovet av utbildningar och workshops kvarstår även ett år in i pandemin, och eftersom vi inte kan ses fysiskt i samma utsträckning gör dessa vyer att presentatören kommer fram mer i presentationen. Man kan få med sig sina åskådare på ett annat sätt och inspirera likt som när man ses fysiskt.

Tre olika lägen att välja mellan
”Presenter Mode” kommer med tre olika valmöjligheter för hur man vill synas som presentatör i en presentation i Teams. Välj mellan ”Standout”, ”Reporter” eller ”Side-by-side”.

”Standout” är ett läge där du smälter in och blir ett med din presentation.

”Reporter” är det läget man kan välja för att ge upplevelsen av en nyhetsuppläsning.

”Side-by-side” gör att din bild placeras vid sidan av ditt innehåll.

Funktionen för ”Presenter Mode” kommer ni hitta i navigeringen högst upp i Teamsmötet. ”Presenter Mode” har inte släppts än men kommer snart enligt Microsoft, och det är verkligen en funktion att se fram emot!

Engagera och interagera med PowerPoint Live

Kombinerat med ”Presenter Mode” har vi ytterligare en stark spelare för att optimera upplevelsen av virtuella presentationer. PowerPoint integreras in i Teamsmöten för att underlätta och skapa delaktighet för både presentatör och åskådare.

I dagsläget är det inte alltid lätt att få samma kontakt med publiken som vid en fysisk presentation eller utbildning. Åskådarna ansluter vanligtvis utan bild och ljud för att delta och man missar möjligheten som presentatör att läsa av rummet, se ansiktsuttryck eller bjuda in till att skapa spontana diskussioner. Microsoft har självklart skapat en lösning för det som lanseras inom kort som heter PowerPoint Live”.

Vad är PowerPoint Live?

”PowerPoint Live” integrerar presentationsfunktionen i PowerPoint in i själva Teamsmötet. I stället för att klicka på ”Dela innehåll”-knappen för att dela din PowerPoint-presentation, och jobba med två skärmar i presentatörsläge, kan du snart bara utgå från Teamsmötet och hantera hela din presentation utifrån en vy. Använd ”Presenter Mode”, se dina stödanteckningar, bläddra mellan slides, ge någon annan kontroll över presentationen och få tillgång till deltagarna i en större vy för att kunna fånga upp reaktionerna i ”rummet”. Det är bara några av de coola funktioner som kommer inom kort i Teams och gör ditt möte eller presentation mer levande och dynamiskt.

Läsa av rummet

Genom att ha allt samlat i ett och samma fönster kan du anpassa din leverans utifrån publikens reaktioner och kroppsspråk. Den nya vyn ger upplevelsen av att vara tillsammans i ett och samma rum. Åskådarna kan växla mellan att lägga fokus på presentatören och själva presentationen, vilket gör att publiken blir mer engagerade och det avlastar även den kognitiva belastningen.

Mjuk övergång mellan presentatörer

Med ”PowerPoint Live” kommer samarbete mellan presentatörer också att förbättras markant. Med funktionen ”Ta kontroll” kan du som medpresentatör på ett smidigt sätt ta över presentationen från din kollega och fortsätta presentera störningsfritt utifrån samma vy.

”PowerPoint Live” tar både dig som presentatör och åskådarna till en ny nivå av virtuell presentationsupplevelse. Häng med på resan och få tillgång till ”Powerpoint Live” i Microsoft 365!

Vill du veta mer om Teams, PowerPoint eller Microsoft 365 och hur dessa verktyg kan underlätta samarbete i din verksamhet, hör gärna av dig till oss.

 


Isabelle Malmvall
Business Advisory Consultant på DQC


Dela gärna detta inlägg: