MS Ignite 2017 – Summering och videoklipp Postat den 29 september, 2017 Blogg

Ignite-2017-5

Ignite-konferensen går mot sitt slut för denna gång, så här kommer en summering med några huvudnyheter som vi plockat med oss. Vi tar även med några tillkommande highlights som inte nämnts i tidigare rapporter, samt några videoklipp med våra favoritsessioner.

Inledningsvis, lite intressant Twitter-fakta från konferensen:

Twitterflödet för MS Ignite under konferensveckan (sön-tor) innehöll totalt cirka 80.000(!) tweets och 20.000 personer som involverade sig i detta. Mer statistik finns att ta del av i bilden nedan.

Nästa års konferenser

Nästa års Ignite-konferens har redan kommunicerats och den 24-29 september är det dags igen, även denna gång i Orlando. SharePoint-fadern Jeff Teper annonserade också genom de tre, nu virala, orden ”SharePoint. Conference. Vegas.” att det i maj nästa år blir en SharePoint-konferens i Las Vegas.

Några huvudnyheter som vi tar med oss från årets konferens

Sociala webbdelar i SharePoint – Yammer, även för mobil, och Twitter lyfter upp och förenklar kommunikationen i verksamheten.

SharePoint Hub Sites – samlar och presenterar innehåll från flera olika webbplatser för att ge en bättre överblick och användarupplevelse.

Djupare integration med Teams – Över 270 filtyper som kan förhandsvisas i Teams och du kan även lägga till SharePoint-sidor som flikar.

Nya webbdelar i SharePoint – Sidor som skapas erbjuder nu rikare, och mer dynamiskt innehåll, och även information från Planner och Forms. Bädda in flöden från Twitter, YouTube och Amazon.

Nyheter uppdateras – nyhetspubliceringar kan riktas via e-post eller till Teams samt samlas ihop och skickas som nyhetsbrev. I SharePoint-appen kan du även spara nyheter för att ta del av dem.

Sök på innehåll i bilder – Med smart teknik identifieras innehåll i en bild av en whiteboard, en skärmbild, ett visitkort, ett kvitto eller en ritning och blir sökbart.

OneDrive och SharePoint kapacitet online – utökade, gränser för antal items, filstorlekar och lagringsutrymme.

ZIP-stöd i SharePoint online – Öppna ZIP-filer i webbläsaren, se innehållet och välj de filer du vill extrahera.

Files on demand i OneDrive – Styr själv vilka filer som lagras lokalt och i molnet.
Personliga sökresultat i SharePoint – Snabbare och mer effektiv sök som utgår från dig som användare, och med nytt utseende.

Bildkälla: Microsoft

Ett axplock av presentationer från Ignite 2017

Vi har plockat ut några inspelade sessioner från konferensen och presenterat dem här nedan, men vill du ta del av de hundratals sessioner som publicerats i efterhand så hittar dem i Ignite’s Video Library.

Joakim Lamkiewicz
Marketing Manager DQC


Dela gärna detta inlägg: