MS Ignite 2017 – Fokus på SharePoint och OneDrive Postat den 26 september, 2017 Blogg

Ignite-2017-3
Efter bevakning av MS Ignite, dag 2, presenteras här en lista på 16 nyheter och förbättringar kring SharePoint och OneDrive.

Tidigare blogginlägg:
Dag 1 – Mixed reality, Microsoft 365 och mer

Först och främst, en nyhet som förtjänar att lyftas fram lite extra:

Microsoft meddelade under gårdagen att vi under 2018 kommer att få stifta bekantskap med nya versioner av Office, Exchange, SharePoint och Skype for Business.

Vidare, här följer listan över några av de nyheter och uppdateringar kring SharePoint och OneDrive som vi summerat från dag 2 på Ignite:

Files on demand i OneDrive – Styr själv vilka filer som lagras lokalt och i molnet.
Personliga sökresultat i SharePoint – Snabbare och mer effektiv sök som utgår från dig som användare, och med nytt utseende.

Sociala webbdelar i SharePoint – Yammer, även för mobil, och Twitter lyfter upp och förenklar kommunikationen i verksamheten.

Nytt utseende i OneDrive – Nya ”thumbnails” och ”previews” samt mer än 270 filformat som stöds online, på mobilen och i utforskaren.

Dela filer utanför organisationen – Externa användare kan ta del av information och filer du publicerar, utan MS-konto, och med hjälp av Azure kan engångslösenord genereras och användas.

Statistik i OneDrive – Få detaljerad information och statistik kring filer du delat, vem som tagit del av dem, när de tagit del av dem och totalt antal visningar.

Djupare integration med Teams – Över 270 filtyper som kan förhandsvisas i Teams och du kan även lägga till SharePoint-sidor som ”tabs”.

SharePoint Migration Tool – Användare och administratörer kan med hjälp av detta verktyg automatisera migrering av filer från filservrar och SharePoint On-prem till Office 365.

Nya webbdelar i SharePoint – Sidor som skapas erbjuder nu rikare, och mer dynamiskt innehåll, och även information från Planner och Forms. Bädda in flöden från Twitter, YouTube och Amazon.

Nyheter uppdateras – nyhetspubliceringar kan riktas via e-post eller till Teams samt samlas ihop och skickas som nyhetsbrev. I SharePoint-appen kan du även spara nyheter för att ta del av dem senare.

SharePoint Hub Sites – samlar och presenterar innehåll från flera olika webbplatser för att ge en bättre överblick och användarupplevelse.

Formulär och PowerApps – Anpassa formulär i SharePoint med PowerApps för att skapa det utseende och den funktionalitet du behöver för att underlätta för användarna.

Sök på innehåll i bilder – Med smart teknik identifieras innehåll i en bild av en whiteboard, en skärmbild, ett visitkort, ett kvitto eller en ritning och blir sökbart.

SharePoint Admin Center – Nytt upplägg och bättre överblick på startsidan, modern experience och en papperkorg med enklare och bättre kontroll. (byggt på SPFx givetvis)

Djupare SharePoint-integration med Yammer – Desktop app för både Windows och Mac, med samma upplevelse som i webbläsaren, som även visar närvarostatus samt funktionalitet för att starta röst- och video-samtal.

OneDrive mobil app – Uppdateringar som förbättrar användarupplevelsen och funktioner från webb-versionen flyttar in i mobilen. Dela filer och se vem som tar del av dem.

Bildkälla: Microsoft

Joakim Lamkiewicz
Marketing Manager DQC


Dela gärna detta inlägg: