DQC, Endeavor och Orango byter namn till Fellowmind

Malmö, 16 nov 2021 – Idag går vi på DQC, Endeavor och Orango ihop till ett varumärke och byter namn till Fellowmind. Genom den här sammanslagningen kommer vi att kunna ena styrkorna inom våra olika kompetensområden och erbjuda omfattande helhetslösningar för våra kunders digitala transformation. Även de andra företagen inom Fellowmindkoncernen som idag är verksamma i Danmark, Finland, Tyskland, Nederländerna och Polen kommer nu att byta namn till Fellowmind. Det förstärkta internationella samarbetet mellan våra systerföretag kommer att bredda vägen för vårt gemensamma mål att bli europeisk marknadsledare inom affärslösningar, molninfrastruktur, Data & Analytics och digitala samarbetsverktyg.

Anna Kleine, Regional Director för Fellowmind Sverige: ”Vi är fantastiskt glada för den här roliga resan som vi tagit oss an. Genom att slå ihop våra varumärken och integrera våra tjänster tar vi nu stora kliv framåt tillsammans mot målet att bredda vårt erbjudande för lösningar som hjälper kunderna i deras digitala transformation. Vi har nu kombinerad teknisk expertis inom områden som affärssystem, CRM, intranät, digitala samarbetsverktyg, säkerhets- och molninfrastruktur, samt dataanalys och AI. Det gör det möjligt ta våra kunders transformation hela vägen till komplett digitalisering av verksamheten. Dessutom lägger vi stort fokus på mänskliga sidan och hjälper kundernas medarbetare att lära sig de nya verktygen så att de kan uppskatta att använda dem. Vår metod med att se helheten mellan människa och teknik kallar vi gärna ett ”holistiskt” tillvägagångssätt, där vi sätter människor i centrum och ser till att tekniken fungerar för dem.”

Better together

Ett holistiskt tillvägagångssätt

Vi har sett hur snabbt världen förändras. Eftersom tekniken redan spelar en så viktig roll för kärnverksamheten kommer företag som inte hänger med i digitaliseringen att fasas ut ur marknaden. Därför tror vi att begreppet ”digital transformation” kommer sakna betydelse om bara några år. Fellowmind ser till att hjälpa företag att vara redo för framtiden.

Genom att kombinera våra styrkor är vi övertygade om att vårt holistiska erbjudande tillsammans med ett personligt bemötande kommer att gynna våra kunder.

Emiel Putman, CEO Fellowmind

För att visa hur förhållandet mellan teknik och människor har förändrats har vi på Fellowmind genomfört en undersökning med mer än 3000 IT-ansvariga och företagsledare i sex europeiska länder. Undersökningen visar intressanta insikter för hur verksamheter i Europa ser på digital transformation. Som en ”Trusted advisor” hjälper vi till att påskynda våra kunders digitala beredskap genom att använda Microsofts molnlösningar, uppmana till flexibel utveckling, implementera integrerade plattformar och hjälpa slutanvändarna att jobba med tekniken och låta tekniken jobba för dem.

Emiel Putman, grundare och VD för Fellowmind: “Jag känner mig otroligt stolt och lyckligt lottad att kunna presentera det nya varumärket Fellowmind. På Fellowmind handlar teknik om sammanlänkningar och vår ambition är att göra sammanlänkningarna meningsfulla. Vi vill se en större helhet, identifiera möjligheterna och omfamna de personliga och intuitiva sidorna av teknik. Genom att kombinera våra styrkor är vi övertygade om att vårt holistiska erbjudande tillsammans med ett personligt bemötande kommer att gynna våra kunder. I slutändan är det människor som skapar mening medan tekniken endast länkar oss samman.”