DQC motionerar och samlar in pengar till Majblomman Postat den 5 maj, 2020 Nyhet

 

Denna vecka startar DQC en intern aktivitet, DQC Active, där vi alla peppar varandra till mer regelbunden motion i vardagen. Vår bransch är historiskt sett känd för stillasittande arbete, och i tider som nu råder då de flesta arbetar hemifrån är det än mer avgörande att röra på sig för att bidra till en bättre hälsa.

DQC Active genomförs med digitalt systemstöd där medarbetarna i respektive lag kan registrera sin dagliga motion, posta bilder/videos, kommentera, peppa och like:a varandras inlägg. Sammanhållningen är i fokus och tillsammans uppmuntrar vi varandra så att motionsrundan inte glöms av. För att få med så många som möjligt i aktiviteten är reglerna enkla och alla deltar på lika villkor – målet är att utföra minst ett pass om dagen som varar minst 30 min, där man får upp pulsen och blir lätt andfådd. Man väljer helt själv efter egna förutsättningar och vana, så det räknas oavsett om man tar en rask promenad eller springer ett marathon.

Förutom att vi inspirerar och peppar varandra till daglig motion, vilket gör oss gladare och friskare, så kopplar vi dessutom vår aktivitet till en insamling till förmån för Majblomman. Den traditionsenliga försäljningen av majblommor då barn hjälper andra barn uteblir tyvärr i år och genomförs endast digitalt, och vi på DQC kommer att skänka 5 kr per genomfört motionspass i vår aktivitetstävling till Majblomman. Strax innan midsommar vet vi hur många pass DQC:arna tillsammans har genomfört och hur stort beloppet blir!

 


Dela gärna detta inlägg: