Vill du komma igång med Microsoft Teams?

Våra Teams-experter finns tillgängliga via vår kostnadsfria chatt för att hjälpa dig igång eller svara på dina frågor, klicka på chattsymbolen på denna sida för att komma i kontakt med oss.

 

Microsoft Teams ger dig nya möjligheter att chatta, mötas, ringa och samarbeta digitalt oavsett om du och dina kollegor befinner er på olika kontor eller jobbar hemifrån. Utöver vår kostnadsfria chatt, där våra experter kan hjälpa dig igång, listar vi också några användbara resurser nedan som gör det enkelt att komma igång.

Här kan du ladda ned Microsoft Teams för dator, iOS, Android eller Windows Phone. (finns även som webbversion)


Grunder i Microsoft Teams Möten i Microsoft Teams
Vad är Microsoft Teams?  (video)
Logga in och kom igång (artikel)
Snabbstartsguide för att lära dig grunderna (PDF)
Spara och dela filer (artikel)
Samarbeta (artikel)
Konfigurera mobilapparna (artikel)
Ansluta till ett Teams-möte (video)
Skapa möten direkt med Möte nu (video)
Hantera möten (video)
Visa din skärm under ett möte (video)
Visa PowerPoint (video)

Tips när man jobbar hemma

Håll dina dagliga rutiner

  • Utför dina morgonrutiner som om du ska åka till jobbet.
  • Ta gärna en promenad innan du ska börja jobba för att få lite frisk luft och en känsla av att du är på väg till jobbet.
  • Ta en till promenad när du avslutat arbetsdagen för att även då få känslan av att du går från jobbet och in i din privata vardag efter arbetsdagen.

To-do-list

  • Gör en lista över det ska göra under dagen, gärna i form av ett schema där du planerar in dina arbetsuppgifter och möten.
  • Rangordna dina uppgifter i prioriteringsordning.
  • Lägg gärna in pauser i din to-do-list, hur långa de är och om det är kaffe- eller lunchrast.

Planera in pauser

Den sociala biten som man vanligtvis har med kollegorna på kontoret eller vid kaffemaskinen i fikarummet är en faktor som går förlorad när man arbetar hemma. Därför bör man försöka att samordna exempelvis gemensam kaffepaus tillsammans med kollegorna över Microsoft Teams där alla får möjligheten att prata om sin dag. Se dessa ”träffar” som valfria så de inte uppfattas som obligatoriska möten, och därmed förhindrar att man lämnar sin arbetsplats för välbehövlig paus. Därför är det också bra om man utöver dessa virtuella pauser även tar fysiska pauser, då man kan komma utomhus en stund för att byta miljö en stund.